Skip to main content
Laptele de bivoliță –  câteva beneficii

Laptele de bivoliță –  câteva beneficii

Bivoliţele de la care ne vin lactatele sunt din rasă românească, blânde, mari, negre și ușor cârlionțate, cu coarne puternice. Le place să se miște libere printre dealuri și sunt hrănite cu furaje cultivate local, recoltate sau selectate în zona Rupea, Sighișoara, Făgăraș. Impuţinate în ultimele decenii, astăzi, numărul de ferme care cresc bivoli este în creștere, iar interesul pentru laptele de bivoliță este din ce în ce mai mare.  Iată câteva dintre beneficiile consulului de lapte de bivoliță, comparativ cu cel de lapte de vacă:

  1. Conține mai puțin colesterol decât laptele de vacă (cu 40%);
  2. Are cu 40% mai multe proteine decât laptele de vacă. Acestea sunt mai rezistente la procesarea termică, ceea ce face ca laptele de bivoliță să fie ideal pentru brânzeturi;
  3. Conține mai mult calciu (cu 60% mai mult decât laptele de vacă), este un suport important pentru o dantură și o structură ososasă puternică și sănătoasă. În plus, este bogat în potasiu, magneziu, fosfor, vitamine (B12, E, A) și în riboflavină, cea care ajută la formarea anticorpilor, a celuleor pielii și a celor roșii;
  4. Dă senzația de satietate pentru mai mult timp,  însă se digeră mai greu;
  5. Este recomandat pentru creșterea apetitului, prevenirea anemiei, îmbunătățirea sistemului imunitar;
  6. La nivel mondial, consumul de lapte de bivoliță se află pe locul al doilea, după laptele de vacă;
  7. India și Pakistan produc 80% din cantitatea totală de lapte de bivoliță din lume.

Sursa foto: Transilvania Lactate.

Iată câteva rețete cu lapte de bivoliță. 

 

 

X

Newsletter