Abonează-te la newsletter pentru a primi săptămânal vești despre oferte speciale
Salată de cartofi cu dovlecel
Durata: 40 minute
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente:
750 g cartofi rosii,
sare, piper, ulei de măsline (6 linguri), 1 cățel de usturoi, 1 legătură de pătrunjel
1 ceapă,
6 linguri de oțet alb de vin,
1 dovlecel,
1/2 salată verde,
250 g roșii,
100 g măsline negre fără sâmburi,
semințe de pin (sau chimion).
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apa sărată, se scurg, se curăță de coajă, se taie felii. Se curăță ceapa, se taie felii mai grosuțe, se fierbe în apă cu 3 linguri de oțet, sare, piper, un vârf de cuțit de zahăr (lichidul trebuie sa fie bine condimentat). Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora. Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase. Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca. Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in felii. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de ulei, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.
Cartofi înăbușiți cu cimbru
Complexitate: redusa
Porții: 4
800 g cartofi;
ulei de măsline (sau floarea soarelui);
2 lingurițe de cimbru proaspăt pisat;
3 lingurițe de mujdei de usturoi;
o cană de supă de legume
Încingem uleiul, călim sau înăbușim cartofii, amestecându-i cu cimbrul și usturoiul, adăugăm sare și piper. Vom turna 1/2 cană de supă în tigaie și lăsăm să dea în clocot, la foc potrivit, cu capacul deasupra, până când se înmoaie se înmoaie. Din când în când, mai adăugăm supă, să nu se lipească de fundul tigăii cartofii. După 25 de minute sunt gata.